1. Personuppgiftsansvarige

L’Oréal Sverige AB, org. nr 556048-3314, Box 15 222, 167 15 Bromma, Sverige

 

  1. Syftet med uppgiftsbehandlingen

 

2.1 Nyhetsbrev

Syftet. När du anmäler dig till vårt nyhetsbrev kommer vi att använda ditt namn, din e-postadress, ditt postnummer och land för att kunna skicka dig anpassade nyheter om Urban Decay så som produktlanseringar, erbjudanden och inbjudningar till Urban Decay evenemang i ditt område.

Rättslig grund. Vi använder dina personuppgifter för ovan nämnda syften med stöd av ditt samtycke. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke.

 

2.2 Forum

Syftet. Genom att skapa en profil på forumet kan du skriva inlägg och/eller kommentera på inlägg från andra användare. Ditt användarnamn kommer att vara synligt för alla användare, oavsett om de är inloggade eller ej. Vi använder din e-postadress för att informera dig om systemmässiga underhåll av forumet eller eventuella frågor som kan uppkomma i samband med att du använder forumet.

Rättslig grund. Fullgörande av avtal (forum tjänster).

 

2.3 Produktrecension

Syftet. Genom att skapa en profil kan du skriva en produktrecension på vår webbsida. Om du skriver en recension, kommer ditt användarnamn att vara synlig för alla besökaren, oavsett om de är inloggade som användare eller ej. Vi använder din e-postadress för att kommunicera med dig kring administrativa frågor rörande  ditt konto och för eventuella frågor i relaterade till din recension. Ytterligare uppgifter (stad, ålder, hud-och hårtyp) som du delar med oss, kommer vi att använda för att köra analyser eller för att samla in statistik som kan komma att delas med digitala byråer vilka agerar på våra vägnar.

Rättslig grund. Fullgörande av avtal (recension tjänster).

Syftet. Ytterligare uppgifter (stad, ålder, hud-och hårtyp) som du delar med oss, kommer vi att använda för att köra analyser eller för att samla in statistik som kan komma att delas med digitala byråer vilka agerar på våra vägnar.

Rättslig grund. Berättigade intressen för att hjälpa oss att bättre förstå dina behov och förväntningar och därmed förbättra våra tjänster, produkter och varumärken.

 

2.4 Tävlingar i sociala medier

Syftet. Vi använder dina personuppgifter (namn, adress, e-postadress och telefonnummer) för att registrera ditt deltagande i tävlingen och för att kunna kontakta dig om du vinner eller om frågor skulle uppstå i samband med ditt deltagande.

 

Rättslig grund. Fullgörande av avtal (deltagande i tävlingen).

 

2.5 Produktprover

Syftet. Vi använder dina personuppgifter (namn, adress) för att skicka dig de produktprover du har önskat.

Rättslig grund. Fullgörande av avtal (skicka produktprover).

 

  1. Mottagare av personuppgifterna

Det Nordiska Urban Decay brandteamet kommer att ha tillgång till dina personuppgifter. Personuppgifterna kommer inte att delas med andra brands eller juridiska enheter. Vi kan använda externa byråer, vilka agerar på våra vägnar, som segmenterar och anpassar den kommunikation som riktar sig till dig, men endast inom ramen för ovan angivna syfte.

 

  1. Lagringstiden

Personuppgifter som lämnas i samband med  nyhetsbrev, lojalitetsprogram, forum, begäran om prover, samt recensioner sparas tills dess du avregistrerar dig eller raderar ditt konto. Om du önskar radera dina inlägg eller recensioner, ska det  göras innan du raderar ditt konto.

Personuppgifter som lämnas i samband med tävlingar i sociala medier kommer att raderas när tävlingen slutförts och vinnare har kontaktats.

 

  1. Förteckning över dina rättigheter och hur du utövar dem

Rätt till tillgång/rättelse/radering/och rätt att återkalla ditt samtycke:

  1. Du har rätt att när som helst få tillgång till de personuppgifter vi har om dig samt att få dina personuppgifter korrigerade. För att göra detta, vänligen kontakta oss enligt via e-post på service.luxe@loreal.com.
  2. Du kan återkalla ditt samtycke för uppgiftbehandling baserad på samtycke och kan få dina personuppgifter borttagna eller raderade. För att göra detta, vänligen kontakta oss enligt via e-post på service.luxe@loreal.com. Notera att i så fall kommer eventuella bokade hudvårdkonsultationer att avbokas och din profil och/eller konto att raderas.
  3. Du kan när som helst välja att avregistrera dig från våra nyhetsbrev genom länken längst ner på alla e-post.

Rätt till dataportabilitet.

  1. Du har rätt att flytta, kopiera eller överföra uppgifter från vår databas till en annan (med vissa begränsningar). För att göra detta, vänligen kontakta oss enligt via e-post på service.luxe@loreal.com. Vi skickar dig en översikt över de personuppgifter vi har registrerat hos dig via mail. För att hantera din förfrågan kan vi kräva bevis på din identitet.

 

Rätten att inge klagomål till en tillsynsmyndighet

  1. Du har rätt att lämna in klagomål med anledning av behandlingen av dina personuppgifter till Datainspektionen, se www.datainspektionen.se.

 

 

 

  1. Dataskyddsombuds kontaktuppgifter

Har du ytterligare frågor eller önskar fler information, kan du kontakta vårt nordiska dataskyddsombud på nordicdpo@loreal.com.

 

  1. Mer information om behandlingen av dina personuppgifter finns i vår Integritetspolicy som finns på https://www.urbandeay.se/privacy-policy/privacy-policy.html